یکشنبه , ۱۵ فروردین ۱۳۹۵
خانه » اطلاع رسانی » پرورش شتر
پرورش شتر

پرورش شتر

کی از راه‌های بهره‌برداری صحیح از امکانات موجود در مناطق کویری وبیابانی که برای فعالیت‌های کشاورزی مانند زراعت، باغبانی و نیز پرورشگاو، گوسفند و طیور مناسب نیستند، نگهدای و پرورش شتر است.

روش عمده نگهداری شتر در منطقه ترکمن صحرا روش سنتی است که در این روششترها به صورت آزاد در سطح مراتع رها می شوند و هدف پرورش‌دهندگان بیشترتولید شیر و گوشت است.

سن بلوغ جنسی شترهای بومی ترکمن ۲ تا ۳ سالگی و فاصله بین دو زایش نیز ۲تا ۳ سال و هر شتر در منطقه ترکمن صحرا به‌طور میانگین روزانه ۸ کیلوگرم وسالانه یکهزار و ۸۸۰ کیلوگرم شیر می‌دهد و شیر تولیدی فقط صرف تهیهفرآوردهای تخمیری به نام “چال” می‌شود. میانگین وزن لاشه هر نفر شتر ذبحشده منطقه ترکمن صحرای گلستان ۵۰/۱۸۷ کیلوگرم و بازده لاشه آنها نیز ۹/۴۸درصد بوده و میزان کرک و موی تولیدی شترهای این منطقه ۵/۱ تا ۲ کیلوگرم درسال است.

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href=javascript:void(0); title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>