چهارشنبه , ۲۱ مرداد ۱۳۹۴
خانه » اطلاع رسانی » روباه شنی
روباه شنی

روباه شنی

Rueppell’s fox که روباه شنی نامیده می شود و در شمال آفریقا و غرب آسیا دیده می شود . یکی از گونه های در معرض خطر انقراض در ایران است طول بدن این حیوان ۵۲-۴۰ سانتیمتر و وزن آن ۵/۳ -۱ کیلوگرم است ،‌طول دم به ۳۹-۲۵ سانتی متر می رسد . این روباه به رنگ شن دیده می شود و در مقایسه با روباه معمولی ، جثه کوچکتر و گوش ها نسبتا بزرگتری دارد. پشت گوشها سیاه نیست و پشت بدن معمولا زرد مایل به نارنجی است ولی لکه سیاه رنگی در زیر چشمها دارد و دم ، زرد متمایل به قهوه ای و انتهای آن سفید است . در بین پنجه های دست و پا موهای بلندی دارد. این روباههای کوچک صدای WOW از خود در می آورند . در مناطق کویری روباه شنی فراوان است و دلیل آن شرایط زیست محیطی مناسب مثل حیوانات قابل شکار و غذای فراوان است . این روباه بسیار زیرک است و لانه او به طور معمول چند دهانه دارد که از این دهانه ها برای گریز از دست دشمنان استفاده می کند و معمولا در اطراف لانه ، دالان های دیگری نیز حفر می کند تا در هنگام احساس خطر بتواند در این دالان ها مخفی شود. روباه شنی از خزندگان ، خرگوش ، قورباغه ، حلزون ، حشرات و کرمها ، گیاهان ( برگ و دانه های آبدار ) و میوه جات تغذیه می کند . در طول روز در درز شکافها و لانه های زیرزمینی استراحت می کند و در شب بیرون می آید و کمین گاهش را هر چند روز یک بار تغییر می دهد. البته در طول سالهای اخیر تعداد زیادی از آنها به عنوان آفت شکار شده اند . روباه ماده در اوایل فصل بهار به طور متوسط بین ۲ تا ۳ بچه به دنیا می آورد و گروههای اجتماعی کوچکی را تشکیل می دهند.

زیستگاه حفاظت شده ندارند ، عمدتا آنها را به زیستگاههای کویری جنوب شرقی ایران و مرز افغانستان ( حاشیه هامون ) منسوب می کنند و تنها نشانه هایی که می تواند احتمال آسیب پذیری آن را نشان دهد ، تخریب زیستگاههای کویری و ناامنی در عرصه پراکندگی این گونه است و علاوه بر ایران ، در شمال آفریقا ، عربستان و افغانستان نیز یافت می شود.

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href=javascript:void(0); title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>