یکشنبه , ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۵
خانه » اطلاع رسانی » دلیجه نانکین
دلیجه نانکین

دلیجه نانکین

دلیجه ی نانکین از کوچکترین نوع شاهین ها به شمار می رود و بر خلاف سایر پرندگان شکاری ، چندادن سریع نیست . این پرنده جنگل های باز و علفزار هایی در مناطق معتدل را برای زندگی انتخاب میکند و از نوع مهاجر است .
طول بدن آن از ۳۱ تا ۳۵ سانتی متر متغییر بوده و بخش بالایی بدن ، قهوه ای و بخش زیرین بندش سفید است . دمی دراز و سیاه رنگ دارد . همانند سایر شاهین ها میتواند به صورت درجا پرواز کند و بالهای آن بلند و نوک تیز است .
غذای اصلی این پرنده را حشرات تشکیل می دهند ولی برخی اوقات پرندگان و خزندگان کوچک را نیز شکار میکند . این پرنده برای شکار کردن در یک محل مناسب به کمین می نشیند ؛ ولی عادت اصلی آن بدین گونه است که در یک محل مناسب به صورت درجا پرواز کند و شکار خود را بیابد .
اغلب به صورت تنها یا جفت خود دیده می شود . ولی اگر شرایط محیطی مساعد باشد ، گروههای سی تایی هم تشکیل می دهند . یک جفت اغلب اوقات در یک محدوده هستند .
آنها برای لانه سازی حفرات درختان ، لبه ی صخره ها یا لانه ی سایر پرندگان را بر می گزینند . در اواخر زمستان پرنده ی ماده حدود سه تا هفت تخم میگذارد و فقط پرنده ی ماده روی تخم ها میخوابد این دوره ۲۶ تا ۲۸ روز طول میکشد . در طی این مدت پرنده ی نر غذا را به لانه میبرد . در روز های آخر ، پرنده ی ماده نیز لانه را ترک می کند . و برای خود شکار می کند . اگر شرایط محیطی مساعد باشد ، چند جوجه به صورت همزمان می توانند رشد کنند . پرنده های نابالغ ، پشتی به رنگ قهوه ای خاکستری به شکل راه راه دارند و سینه هایشان رگه دار است . جوجه ها ۳۰ الی ۳۱ روز پس از تولد می توانند پرواز کنند . این جوجه ها پس از پرواز حدود یک هفته فقط از حشرات تغذیه می کنند . و پس از مدتی موش هم به رژیم غذایی آنها افزوده میشود .
از پراکندگی جغرافیایی آنها در ایران اطلاعی در دسترس نیست .

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href=javascript:void(0); title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>